Za rokem 2019 & Star Wars a soutěž o nejlepší rychlodabing ve filmech s těhotným mimozemšťanem

20. prosinec 2019

Čelisti se v předvánočním díle otočí za rokem 2019, položí si zásadní otázky týkající se existence filmových trilogií a řeknou si, čí smrt je letos nejvíc zasáhla. Kromě toho se také pobaví o nejlepším rychlodabingu ve filmech s těhotným mimozemšťanem nebo o snímcích s nejvíce rozvinutou lásky/sexy kulturou.

Aleš Stuchlý, Vítek Schmarc, Tonda Tesař, Tomáš Stejskal, Kamil Fila a Karl Veselý se v předvánočním dílu Čelistí dostali k otázce, která jistě trápí miliony lidí po celém světě: Proč vznikla poslední trilogie Star Wars? „Chtějí nalákat co nejvíce lidí – je tam více etnik a více genderů. Bohužel je to škrcené, nejsou tam nápady. Je to taková omluva fanouškům, co jsme si to dovolili. Dopadne to stejně jako návrat Jediho,“ zakončuje ponuře Kamil. „První nebo osmý díl – je to ten samý příběh, v moderní době,“ myslí si Tomáš. Vítek má pocit, že je to ušito horkou jehlou. „Film je tvořený nějakými těsnými útěky. Deus ex machina. Postavy často něco dělají jen proto, že mají jakési vnuknutí. Je samozřejmě fajn, že to obohatili o bohatší a různorodější postavy, ale po celou dobu trilogie se vedlejší hrdinové vlastně nikam neposunou. Zařízli navíc hlavní hrdinku Rey. Ta měla být úplně jiný typ figury, člověk, který není členem žádné Star Wars rodiny. Režisér J. J. Abrams tam bohužel opět vrátil ten cimrmanovský moment ‚ejhle, já jsem tvůj příbuzný z xtého kolena‘ a to já prostě už vidět nechci, mě to už nepřekvapuje,“ odmítá Vítek. „Vykašleme se na trilogie, není to dobrý nápad,“ uzavírá temně Tomáš.

Zpěvák, tanečník, herec a showman Daniel Nekonečný

Všech 6 moderátorů předvánočních Čelistí se pak ohlédlo za uplynulým rokem 2019, který přinesl řadu úmrtí. „Zemřel člověk, který nás naučil říkat, že žena je zástupkyní krásy. Naučil nás mít rád žlutou. Dokázal vyslovit r lépe než kdokoliv jiný na světě. Vystoupení Dana Nekonečného v Peříčku zůstane, nejen na YouTube, ve zlatém fondu,“ zahajuje sekci Úmrtí roku Aleš. Kamila se letos nejvíc dotkla smrt módní kritičky deníku Blesk Františky Čížkové. „Nejlepší módní policie, která psala v dlouhých a složitých souvětích. Měla velkou slovní zásobu a v Blesku působila jako úplné zjevení,“ vzpomíná Kamil. Karl Veselý nejvíc oželel smrt člena své oblíbené skupiny lidí – trpasličích rapperů - Bushwicka Billa ze Geto Boys.

Který film, v němž se přichází o ruce a o nohy, má každý z kluků na světě nejradši? Pusťte si sváteční Čelisti provoněné vanilkou a anýzem!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.