Začíná série Pracanti. Jak vypadá první práce mladých lidí a jakým výzvám dnes čelí?

16. květen 2022

Pracanti přinášejí příběhy nejmladší generace přímo z jejich pracovního prostředí – z kanceláří, kaváren i nemocnic. Jaká je první pracovní zkušenost mladých lidí? Jak si první zaměstnání vybírají? Série začíná 25. května 2022.

Jaký mají mladí lidé vztah k práci? Jak se jim daří skloubit pracovní a osobní čas a je pro ně podstatné, aby jim práce dávala smysl? Série zachycuje pracovní realitu sektoru péče i to, s čím se potýkají lidé v kreativních profesích. Ptá se, co je gig economy, jaká je budoucnost řemesel v Česku, proč vysněná povolání nejsou vždycky výhrou nebo proč se mladí lidé rozhodnou hned po škole podnikat.

Série přináší pohledy sociologů, antropoložek či politoložek na to, jak se proměnil pracovní trh, které profese prodělají robotizaci nebo jakým novým fenoménům nejmladší generace čelí. Zachycuje osobní příběhy i společenské proměny světa práce.

Podcastovou sérii Evy Svobodové Pracanti poslouchejte na Radiu Wave od 25. května 2022. Nový díl najdete každou středu na webu wave.cz/pracanti, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.