Zajímá mě primárně autentická energie, říká organizátor festivalu Fluff Michal Kočan

20. červenec 2022

„Tohle je živák a má docela bídnej zvuk a to je trochu důvod, proč jsem to vybral. Připomíná mi to referát na základce, kde jsem třídě pouštěl Hrdiny nové fronty a po tom, co se mi celá třída vysmála, měla tehdejší učitelka proslov o tom, že hudba není jen Lucka Bíla a to, co slyší v rádiu nebo ve večerním zábavním pořadu.“ Tohle napsal Michal Kočan, jeden ze zakladatelů festivalu Fluff ke kapele, kterou mimo jiné vybral do playlistu, a jež se letos na Fluffu objeví.

Michal Kočan

Jedná se o anglické The Flex, kteří hrají v mnohém klasický hardcore. Z toho by se mohlo zdát, že právě na něm festival stále stojí. Není to ale tak jednoduché. Michal přibližuje, že před pár lety prošel Fluff celkem zásadní transformací a přestože ji ne všichni přijali, byla z jeho pohledu naprosto nutná k tomu, aby mohl festival dál pokračovat.

V posledním (a zároveň dvacátém jubilejním) ročníku před pandemií v roce 2019 se dramaturgie zásadně otevřela i jiným, než striktně hc/punk žánrům, na čemž mělo zásadní podíl i výrazné rozšíření dramaturgického týmu.

Rozhovor se kromě dramaturgické strategie dotýká i otázek charitativních aktivit a jejich hranic, ale i spontánnosti, se kterou (ne)lze k pořádání podobné akce přistupovat. Letošní ročník Fluff Festu se uskuteční 28.–31. července opět na letišti v Rokycanech.

Je pořád snadné bookovat hardcorové kapely? Modeláři s Michalem Kočanem, jedním ze zakladatelů festivalu Fluff a taky silou stojící za smíchovským klubem Underdogs'.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka