Zakladatel Loveparade dává od letošního ročníku ruce pryč

25. duben 2006

Zakladatel legendární berlínské Loveparade Matthias Roeingh, známější jako Dr. Motte, se po neshodách s částí organizátorů rozhodl na letošním ročníku této akce vůbec nepodílet.

Dr. Motte, který stál na konci 80.let u prvního dílu této hudební pouliční party, nesouhlasí s novým konceptem této akce, který je pravděpodobně z velké části dílem sponzora, který letos do pořádání Loveparade vstoupil.

Letošní ročník Loveparade totiž svými penězi zachránil řetězec fitness studií Mc Fit, potažmo jeho majitel Rainer Schaller. Hrozilo totiž, že by se kvůli nedostatku financí nemusela Loveparade opět konat, tak jako tomu bylo minulé dva roky.

Díky poskytnutým penězům ale také zřejmě fitnessový magnát získal velký vliv na celkový koncept této pouliční party. Oproti minulým ročníkům se tak chystalo mnoho změn, s kterými ovšem nesouhlasil právě Dr. Motte.

Mimo jiné nechtěl, aby v rámci Loveparade zněly jiné hudební styly než techno, s kterým byla tato akce tradičně spojována. To se ovšem nelíbilo ostatním členům organizátorského týmu, kteří chtěli hudební záběr téhle akce rozšířit. Další změnou proti které Motte protestoval bylo online hlasování o tom, koho a jaký styl by lidé chtěli na Loveparade slyšet.

Hlavním důvodem rozchodu Dr. Motteho s novým organizátorským týmem je ale s největší pravděpodobností zkomercionalizování celé této akce, což se zcela příčí její původní myšlence. Jak bude tedy nakonec letošní Loveparade vypadat se ale dozvíme 15. července, kdy party v centru Berlína proběhne.

00143800.jpeg
Spustit audio