Život v kapele je jako manželství. Máte ji z lásky, ale řešíte i prašule

23. červen 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, přivítaly Elu a Michala z kapely Tolstoys, kteří se rozpovídali o tom, jak těžký je život v kapele – zvlášť když spolu chodíte.

Ivana se jako praktická žena a gymnastka podivovala nad tím, že skoro každý adolescent chce mít okolo maturity kapelu. Michal potvrdil, že je to pravda – měl prý kapelu snad v každé bratislavské garáži. Pak přišel osudný den, kdy ho do party přibrala frontmanka Ela, a začala jejich velká hudební a romantická spolupráce.

Zuzana ale kroutila hlavou, že pak ani jeden z nich nemohl využít benefitů členství v kapele – tedy toho, že se pelešíte s fanoušky. Ukázalo se však, že kapela Tolstoys nesplňuje stereotypní kritéria romantické pařící kapely – jejich uskupení je velmi spořádaná a strukturovaná firma, ve které panují dobré vztahy a monogamie.

Ivana, která má bohaté životní zkušenosti, zamilované dvojici říkala, že se za rok uvidí, jak to všechno dopadne. Ela totiž jede studovat hudbu (jak jinak než) do Berlína a Michal, který studuje medicínu, ji bude následovat až po nějaké době. A vztahy na dálku jsou komplikované, jak ví světem protřelá Ivana.

Zuzana následně otevřela palčivé téma slovenských „náplav“ do Prahy a ptala se Ely s Michalem, jestli se někdy cítí nepřijetí. Hudebníci naštěstí nepotvrdili, že by se setkali s rasismem vůči konzumentům oštiepků a halušek.

Zuzana se nakonec ztrapnila tím, že považovala slovo drevokocúr za skutečný slovenský výraz pro slovo veverka, a mohlo se jít domů.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste v koupelně zpívali na fén? Pusťte si do duše a uší Buchty a přijdete na to, že mít kapelu není žádný medík.

Spustit audio