100°C: Fámy nepřitahujeme, ony přitahují nás

25. březen 2014

„Lítali jsme po lesech a dělali nové písničky. Název Freaky Boys nám připadal symbolický, zapadalo to do posledních pěti let, kdy to s náma šlo nahoru a dolů,“ vysvětluje eskapády posledních let bubeník kapely Filip Johánek. Novinku Freaky Boys pokřtí 26. března v Paláci Akropolis, o den dříve se 100°C chladili u nás v On Airu.

Kolem kapely s kořeny v Mariánských Lázních kolovaly i přes koncertní štace fámy o rozpadu. „Ještě v roce 2011 jsme vydávali živák na DVD, předtím jsme vydali tři LP během hodně krátký doby a pak přišel čas odpočinout si od vydávání a nechali jsme to trochu odležet,“ dodává k období mimo studio Karel Vaněk.

K dlouho připravované desce kapela otestovala také možnosti domácích crowdfundingových platforem a obnažila se před fanoušky na webu Hithit.cz. Proč je u natáčení málem přejel vlak a jak kampaň dopadla? Dozvíte se v rozhovoru.

autor: Jakub Krásný
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.