Aneta Žáčková: Andy, peruánské školy a srdce Amazonie

16. červen 2013

Aneta Žáčková navštívila na 4 měsíce Peru, ke kterému přibrala také Bolívii, Chile a Ekvádor.

Základnou pobytu byla na dlouhou dobu peruánská Arequipa, kde se Aneta Žáčková podílela na projektu u místní neziskové organizace Intiwawa a realizovala vlastní srovnávací výzkum vzdělávání v rámci dizertace.

Poslechněte si Casablanku o nečekaných zdravotních problémech (které pravděpodobně vznikly kombinací nadmořské výšky, prášků na spaní a časového posunu) hned na úvod, o návštěvě jezera Titicaca, měst Sucre a La Paz i slavných bolivijských solných plání včetně lagun Verde a Colorada, ale také o měsíčním výletu do peruánské Amazonie, plavbě z Pucallpy do Iquitos, odkud Aneta podnikala cesty do pralesa, aby viděla kajmany, hady, pavouky, gigantické žáby, piraně a další zvířata.

Jak si vybrat organizaci na dobrovolnický pobyt v Jižní Americe a jak pobyt plánovat? Jak vypadá amazonský prales v Peru?

Poslechněte si záznam pořadu a podívejte se na fotky, vybrané k tématům, o kterých se vysílalo.


View Aneta Žáčková: Jižní Amerika in a larger map
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.