Antisocial Skills ve Špíně: Každý jsme jinak chorý

30. březen 2017

Tentokrát jsme ve Špíně trochu zrychlili a přitvrdili a pozvali si do studia slovenskou hardcorovou kapelu Antisocial Skills. Ta nedávno vydala své desetiskladbové EP, a zatímco digitálně si jej můžete poslechnout už teď, v jedné německé lisovně už dostává pomalu ale jistě fyzickou podobu. Na vinyly obecně tentokrát přišla řeč hned několikrát.

Songy, které nepřesáhnou svojí délkou dvě minuty, v duchu toho nejlepšího, co hardcore punk může nabídnout. Tvrdý a hutný zvuk Antisocial Skills tentokrát rezonoval celou Špínou. Členové jsou sice ze Slovenska a někteří se už tam kdysi potkali v jiných kapelách, k založení Antisocial Skills ovšem došlo až po přesídlení všech do Prahy. Julo s Maťem navíc hrají ještě v kapele Rübänïskö, zformované okolo písničkáře Daši fon Flaši. A jak jsme se dozvěděli, občas to není zrovna snadné skloubit dvě kapely, práci a k tomu dojíždění na zkoušky směrem na Slovensko a ještě stíhat koncerty.

Kluci se ovšem nevěnují pouze hraní. Zatímco Maťo dřív intenzivně fotil na koncertech a vše dával na svůj fotoblog s názvem BBRK (a který je teď už „mrtvý“, jak se sám Maťo nechal slyšet), Julo s Danem s radostí shání desky. A to poměrně ve velkém. Jak se dá přistoupit ke katalogizaci vlastní sbírky (a jestli je vůbec nutná – názor se v rámci Antisocial Skills docela liší), jakou roli hraje Discogs, jak v tabulkách vyřešit, když si desku koupíte dvakrát, a spoustu dalších tipů i historek se dozvíte v aktuálním díle Špíny. Nomen omen totiž úplně neplatilo, a i když se kluci jmenují Antisocial Skills, nakonec se pěkně rozpovídali.

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch , Judita Císařová , Honza Šamánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.