Artsemestr VŠUP, Bread & Butter, Premium, Thekey

26. leden 2010

Na VŠUP začal Artsemestr 2009/2010. Až do 2.února můžete denně od 10 do 18 hodin v ateliérech a učebnách pražské UMPRUM prohlížet práce studentů za zimní semestr. Na výstavě se prezentují projekty studentů architektury, grafiky, fotografie, sochařství, keramiky, skla, malby, nových médií a samozřejmě i textilní a módní tvorby.

Souběžně probíhá od 22.- 29. ledna výstava klauzurních prací Katedry designu ve Zlíně na třídě Tomáše Bati 4342.

Ateliér designu oděvu a obuvi v rámci Artsemestru prezentuje výsledky spolupráce s přední českou oděvní firmou Pietro Filipi. Tématem kolekcí byla Osobitost a design versus konfekce. Vybrané studentské modely se dočkají realizace v dílnách Pietro Filipi na jaře 2010. Práce studentů, které vznikly pod vedením Liběny Rochové a asistence Pavla Ivančice můžete vidět v externím ateliéru LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1, 3. patro).

Na spolupráci s průmyslem se zaměřili i studenti Ateliéru módní tvorby. Práce na téma Chytrý oděv jsou oděvními prototypy pro praktické využití a možnou průmyslovou výrobu. Modely vychází ze semestrálního tématu Ulice. V rozhovorech, které na vernisáži Artsemestru natočila reportérka Anna, vám návrhy představí jejich autoři: Stanil Stanchev navrhl bundu, kterou můžete za 30 vteřin proměnit na batoh, zaujmout by vás mohla i pláštěnka, která se dá změnit v sukni, nebo kabát, který se dá pomocí zipů variabilně tvarovat do různých siluet od Lay Sedlákové aka Laiky.
Fotografie z klauzur najdete na FCBK Modeschau.

V Berlíně o víkendu skončil lednový Fashion Week. Středem události byly jako obvykle módní přehlídky na Bebelplatz v centru města. Souběžně s Fashion Weekem navíc probíhaly veletrhy jako Premium nebo Thekey a samozřejmě i monstrózní Bread & Butter. O dění na třech posledně jmenovaných událostech Modeschau informovala přímo z Berlína Alice Klouzková ze Sistersconspiracy.

odkazy:
www.sistersconspiracy.cz
www.fashion-week-berlin.com
www.breadandbutter.com/winter2010
www.premiumexhibitions.com/news/fashionshows
thekey.to
www.vsup.cz
www.laika.sk

playlist:
Sonnymoon - Gills or Wings (unsigned)
Animal Collective - Daily Routine, Phaseone remix (unsigned)
Jookabox - Dont go Phantom (Asthmatic Kitty)
The Gaslamp Killer - Anything Worse (Brainfeeder)
Gucci Mane - Good Night, Health remix (Adult Swim)
Marina and the Diamonds - I am Not a Robot, Starsmith 24 Carat Remix (Warner)
Blakroc - What You Do To Me (V2)
Phaseone - Louis Vuitton (unsigned)
Girls - Lauren Marie (True Panther)
Woods - Rain On (Woodsist)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.