Atlas Sound: Písničkářství digitálního věku

21. listopad 2011

Jméno Bradford Cox je především v indie-rockovém kontextu pojmem: frontman uznávané kapely Deerhunter se totiž zároveň realizuje ve svém sólovém projektu Atlas Sound. Pod touto identitou Cox právě teď vydává na labelu 4AD své třetí album Parallax, které je na Radiu Wave Deskou tohoto týdne.

Počátky Coxova sólového projektu sahají až do jeho dětství: už jako dvanáctiletý si totiž Bradford nahrával tracky na klasický magneťák (model „dvojče"), od jehož firemního názvu ostatně odvodil jméno pro svůj projekt. V jeho rámci pak od roku 2008, kdy vyšlo první album Atlas Sound nazvané Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel, rozvíjí svou vizi „ložnicového" písničkářství digitálního věku. V převleku Atlas Sound dal hlavně zpočátku průchod svým excentričtějším tendencím, jež se v jednotlivých skladbách projevovaly prudkými kontrasty mezi instrumentální složkou a vokálním projevem.
Celý profil této výrazné postavy americké alternativní scény najdete v Databázi interpretů.

Rubriku Deska týdne sledujte ve vysílání každý všední den v 10:40, souhrn si pak můžete poslechnout v sobotu od 17:00 v pořadu Stopáž.

Spustit audio