Až vyrosteme, přejmenujeme se na Důchod. Kapela homeoffice o nové identitě a o hudebním dospívání

14. červenec 2020

Dlouho jsme si mysleli, že je to nějaký koronavirový vtípek. V e-mailové schránce Startéru se v době tuhé karantény objevil track od kapely s názvem homeoffice a my se fakt báli. Nedopadlo to tak špatně. Homeoffice hrají elegantní indie rock s inspiračními zdroji někde u Foals, a jestli jim to pošlape jako doteď, určitě si o jejich koncertech budou vykládat kolegové u kancelářských pítek a kávovarů.

Čtyřka homeoffice vlastně není tak docela nová kapela. Ivan, Vlado, Alex a Saša spolu totiž donedávna vystupovali pod jménem Francesco the Beaver, což taky nebyla úplně neznámá formace. Kluci ale potřebovali změnu, ze živé kapely se chtěli změnit na kapelu nahrávající a publikující – a chtěli k tomu také dospělejší zvuk. A tak vznikla homeoffice a debutový singl Feel It Here, ambiciózní, vážně znějící záležitost s ohromně dlouhým kytarovým sólem, které jsme jim nakonec odpustili a do homeoffice se úspěšně zamilovali. 

Ivan, Vlado, Alexej a Alexandr ve studiu mluví češtinou s přízvukem, všichni totiž pocházejí z Ruska, ale svou domovinu vůbec neřeší. Zřejmě nechtějí být známí jako „ta ruská kapela v Praze“, v současnosti se považují spíš za Žižkováky. Víc než ruská indie scéna je prý baví ta česká, všichni navíc vyrostli na britské a americké hudbě, od NOFX po Arctic Monkeys. 

Do svých demáčů prý ale často i rapují. Jak homeoffice inspiruje 50 Cent? Poslechněte si poslední vydání Startéru s kapelou, která má za sebou zkoušku dospělosti a před sebou spoustu dobrých singlů.

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.