Babča, co má drip. Flexybabka na TikToku zahnala smutek. Nejen sobě

22. duben 2022

Chábr, chillovat, chain, pigman a Minecraft, fortnite tanečky, chálovat a další generační kódy vysílá třiasedmdesátiletá Marie Skopalová alias flexybabka skrze tiktokový účet do éteru. Vrací se jí masivní sledovanost, a jak doufá její vnuk Adam, přijde i fame a byznys. Oblíbený účet s čilou seniorkou vznikl minulé léto na dovolené v Řecku, kam vzala Marii rodina na dovolenou, aby přišla na jiné myšlenky během těžkého životního období.

„Díky TikToku jsem se odpoutala od svého smutku. Umřel mi manžel. Měla jsem i odbornou pomoc a dostávala mě z toho rodina. A pak jsme začali točit, já jsem si začala hrát a zapomínat na bolesti a strasti. Začínám žít trochu jinak, než jsem žila,“ říká Marie, která boří všechny stereotypy o důchodcích, například vzkazem: „Místo stěžování si na malé důchody běžte radši streamovat na Twitch a nebrečte.“

Prezence starších lidí na nejmladší sociální síti, která je založená na krátkých videích, není úplnou novinkou. Vedle české flexybabky trenduje i theverycoolgrandpa nebo fenomenální Lynja.

Rodačku z Prostějova na TikTok dostal sedmnáctiletý vnuk Adam, se kterým se jako sousedi vídají denně. Jakmile jednoho z nich něco napadne, jde se okamžitě točit. „Večer od devíti se mi třeba nechce spát, zavolám vnukovi, že mě něco napadlo, a už točíme,“ říká Marie. „Je to tak, já se třeba chystám do postele, babička zavolá a jdeme na to,“ potvrzuje Adam.

O dalších plánech flexybabky realizační tým trochu mlží. Připravuje se merch pro fanoušky a možná prý bude feat s Dollar Pryncem. „Měl za mnou přijet, že babičku nemá, tak že mu budu dělat babičku,“ potvrzuje komunikaci se smíchovským original gangsterem Marie.

flexybabka s vnukem

Koho sleduje na TikToku flexybabka? Existuje hranice, za kterou by už v internetovém humoru nešla? A jaký je rozdíl mezi Marií Skopalovou a flexybabkou? Pusťte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.