Bagety bez sýra a bez majolky

25. únor 2003

A tak se flákám ztemnělou ulicí, zhulenou palici teď na krku mám. Co budu dělat a čím se budu bavit, na to, ti říkám, se podívám hned... Status praesents, Underground

Pokud vás poněkud zmátl titulek, nedělejte si s tím starosti. To je pouze vzkaz kapely Status Praesents všem majitelům benzinových pump. Minule bylo naše drsnější Rádium výjimečné - byl to díl plný žen, estrogenu a debat o feminismu a ženských kapelách. Včera jsme se ale vrátili do starých kolejí, zase tady byli chlapi. Sice jsme avízovali, že to budou pánové z Kokotů - tedy z kapely Cocotte minute, ale jelikož se vyskytly menší problémy s jejich nahrávkou, pozvali jsme si do studia Bětčinu velmi oblíbenou kapelu Status Praesents. Je to uskupení, které se pohybuje úplně mimo hardcorovou scénu, která je například okolo našeho spřáteleného webu www.czechcore.cz nebo klubu 007 na Strahově. Takže pokud jste zvědaví, jakým směrem se náš rozhovor vydal, mluvení už bylo dost - teď patří éter kapele Status Praesents.

Řeč byla nejen o křtu nového alba 501, o které vzápětí proběhla soutěž (vyhrál Pavel Polívka z Prahy, ještě jednou gratulujeme), ale také třeba o tom, jaké je to jezdit po dlouhých šňůrách a co všechno se na nich může přihodit...

00115151.jpeg

Samořejmě nechyběly ani coolturní tripy:

Na začátek trocha ekologie - na pražské Sedmičce se v pátek uskuteční akce na podporu hnutí Earth first - Země především... Bude tady videoprojekce, distro, vystoupí gaia mesiah flowshot a další - vstupné je pouze 90 kč.

V sobotu - první březnový den v havlíčkobrodském klubu Vagon, vystoupí punková klasika v.t.marvin., kteří budou křtít své nové CD! Dále vystoupí neméně legendární n.v.ú. + například Deheth C a mnoho dalších.

Ten samý den, ale v Jindřichově Hradci - klub Zbuzany nastane La nuit infinissante music festival - zahrají Thema 11, Lyssa, My dead cat a další.

A zpátky do hlavního města - v neděli druhého března opět na Sedmičce vystoupí litevská kapela Bora a Alamo gordo - více o kapelách se dozvíte na webu www.czechcore.cz

A v Praze ještě zůstaneme - v podělí, kdy už bude na kalendáři 3. března vystoupí v Akropoli punková legenda Dead Kennedys. Ale bez Biafry to nebude asi ono...

Nakonec ještě pozvánka opět do klubu Zbuzany v Jindřichově Hradci - akce nese název The revolution of hardcore life. K tanci zahrají Meaculpa, Ambrosia, Roots of a další.

Doufáme, že vás včerejší Rádium příjemně naladilo nebo spíš nabilo energií. Noc je ještě mladá, tak vyražte někam na jedno pivečko. V úterý je na pořadu studentský časopis Trips a za týden tu bude opět K-Hill a jeho hip-hop. A za čtrnáct dní tady uvítáme slibované Cocotte minute.

www.statuspraesents.cz
www.czechcore.cz

Spustit audio