Bára Nesvadbová: Každému sluší to, co se mu líbí

13. květen 2020

Aleš měl narozeniny, a proto od Ivany ještě před telefonátem dostal pečlivě vybrané trio dárků v podobě kapslí z hlívy (protože Aleš je lidská obdoba mycelia), bonbonků s kofeinem pro řidiče (protože Aleš nemá řidičák) a čaje s názvem Vnitřní sluneční svit (protože Aleš je sluníčkový člověk). Bára Nesvadbová se sice přiznala, že úplně zapomněla, že jí máme volat, i přesto si s námi mile popovídala nejen o pečivu, ale také dalších zásadních tématech.

Dlouholetá šéfredaktorka časopisu Harper's Bazaar se narodila ve znamení Kozoroha a svěřila se nám s tím, že charakteristika tohoto znamení na ni docela sedí. Kozorozi jsou údajně nejen přesní a iniciativní, ale podle Báry se o nich také říká, že bývají smutní a melancholičtí. Sama se ale prý dokáže na rozdíl od Ivany s Alešem radovat i z maličkostí. Dokonce se nám z ní podařilo po dlouhém otálení vypáčit, jak na to, abychom se z maličkostí dokázali radovat všichni. To ale neznamená, že se nám to povede.

Aleš dal dnes průchod i svému ješitnému já a vyptával se novinářky a spisovatelky také na to, zda se jí líbí víc muži s blonďatými nebo tmavými vlasy. „Mně se líbí malý, plešatý, kulatý pánové,“ přiznala platinová blondýnka a Ivana škodolibě dodala, že plešatý sice Aleš bude brzy, ale jinak tomuto popisu opravdu neodpovídá.

Čtěte také

Na klíčovou otázku houska, nebo rohlík měla autorka knih jako Řízkaři, Laskonky nebo Bestiář rychlou odpověď, protože upřednostňuje žitný chléb. Ivana s Alešem se ale nedali a nakonec Báru donutili k přiznání, že pokud musí volit jen mezi houskou a rohlíkem, pak bere rohlík, který má víc vnitřku.

V hudebním okénku Aleš se slzou v oku zavzpomínal, jak si jako malý chlapec pouštěl skladbu I've Been Thinking About You od kapely Londonbeat. Chtěl mluvit i tom, co při téhle písničce dělal, ale to mu Ivana pro jistotu zakázala, takže si to všichni můžeme jen představovat. Nebo spíš radši ne.

Co jedla Bára Nesvadbová poslední dva měsíce? A má nějaký osvědčený módní tip pro každou příležitost? Kolikrát ji Ivana nechala doříct větu? A kdo kromě Aleše má narozeniny 13. května? Vše se dozvíte, když si pustíte celou minirubričku Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.