Bartošová forever. Jsou Čápi s mákem nejlepší tuzemská reality show? Řeší diváci v pořadu Kompot

24. září 2018

Je to už osm let, co se na českých a slovenských obrazovkách objevila kuchařská reality show Čápi s mákem alias Kapor na torte. Jak si tento pořad stojí v žebříčcích snesitelnosti tuzemské televizní tvorby? A je to důstojný způsob, jak zavzpomínat na zpěvačku Ivetu Bartošovou, která o čtyři roky později tragicky zemřela? Překvapivé odpovědi od milovníků lidové zábavy dostanete v dalším dílu pořadu Kompot.

Čápi s mákem jsou údajně tradiční staročeský pokrm, který ale nikdo z účastníků panelové diskuze pořadu Kompot zatím nejedl. Zato pětidílnou reality show z dílny televizí Prima a JOJ většina z nich viděla několikrát. Jsou Čápi s mákem životní styl? Na pořad s laškovným slovenským názvem Kapor na torte se Šimonem a Hankou zavzpomínali producent Jan Syruček a moderátoři a redaktorka Radia Wave Hana Řičicová, Vítek Svoboda a Jana Patočková.

Zábavná show z roku 2010 vychází ze scénáře populárního Prostřena – o to, kdo uvařil nejlepší večeři, ale soutěžily výhradně celebrity. Kulinářské i hostitelské dovednosti předvedly slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová (s přítelem Vlastou), „princezna českého popu“ Iveta Bartošová, bývalá pornoherečka českého původu Dolly Buster, česká modelka Agáta Hanychová, nejslavnější obyvatelka Košic Nora Mojsejová a slovenská zpěvačka žijící v Německu Eva Máziková. Jejich chování glosovala a bodovala „žena z lidu“ Lída Žamberyová.

Proč se o tomto pořadu bavíme zrovna po osmi letech? Jaké hlášky z této reality show jsou nesmrtelné? V čem bylo obsazení Dolly Buster revoluční? Zjistíte při poslechu dalšího dílu pořadu Kompot.

 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.