Berlínská Loveparade už zná své účinkující

13. květen 2006

Berlínský hudební festival Loveparade, který se letos po dvouleté odmlce vrací v polovině července do ulic německé metropole, už zveřejnil část svého lineupu. Oproti minulým ročníkům, které byly spojovány převážně s hudebním stylem techno, je letošní díl stylově o dost pestřejší.

Další změnou také je, že letošní ročník této původně undergroundové akce má svého oficiálního sponzora, kterým je řetězec německých fit center. Bez peněz této společnosti by se totiž letošní díl Loveparade mohl je těžko konat.

Přáním sponzora pak bylo kromě širšího hudebního záběru i to, že o účinkujících budou v internetovém hlasování rozhodovat sami návštěvníci. Proti těmto plánovaným změnám a pravděpodobnému nátlaku sponzora se postavil sám zakladatel této pouliční party legendární Dr. Motte a po neshodách s ostatními pořadateli dal od letošního ročníku ruce pryč.

Hlasování o účinkujících, během kterého návštěvníci vybírali z nabídky zhruba čtyř set zájemců o kamiony s aparaturou čtyřicet nejlepších, bylo ukončeno tento týden.

Svůj kamion se svými vybranými DJs tak bude mít na Loveparade třeba německý hudební časopis Raveline, kluby Privilege a Space z Ibizy, britský label Ministry Of Sound, hudební vydavatelství Paula van Dyka Vandit nebo australské taneční rádio Pulse.

00395423.jpeg

První desítka zájemců s nejvíce hlasy pak vypadala takhle:

1. Substanz.art Agency, Polsko
2. Baltic Groove Union, Pobaltské státy
3. Vandit Records & Vonyc.com, Německo
4. Club Millenium, Finsko
5. Tiesto, Nizozemí
6. Dancefield, Německo
7. Climax club representing India, Indie
8. Epsilonlab, Kanada
9. Nachtagenten / Nachtagenten Music / La Familia Tru Germany, Německo
10. Club Space Ibiza, Španělsko

Na vyvrcholení pouliční party, které proběhne večer u Siegessäule na ulici Des. 17. Juni, pak zahrají hlavní hvězdy jako Paul van Dyk, Westbam, Tiësto nebo Ricardo Villalobos.

Spustit audio