Beyoncé bezpečně usazena v žebříčkovém sedle. Na nové desce se ale nevyhnula problematickým textům

11. srpen 2022

Moderátoři Velkých čísel zase pro jednou zaujali pozice číselných věštců, a to z důvodu, že aktuální díl předtáčeli den předtím, než se světové žebříčky aktualizují. Vrchol toho amerického albového si podmanil portorický zpěvák Bad Bunny s albem Un Verano Sin Ti, Annabelle s Filipem ale tušili, že to nebude mít dlouhého trvání. Důvodem je královna popu Beyoncé s čerstvou deskou Renaissance.

Beyoncé si vysloužila trofej v podobě zatím druhého největšího otevíracího týdne pro hudební album v tomto roce. Předstihl ji akorát Harry Styles. Stala se ale zároveň nejstreamovanější sólovou zpěvačkou historie, pocit prohry tedy není na místě. Vydání bezhlavě taneční novinky Renaissance ale provázely potíže – Beyoncé musela dodatečně odstranit nevyclearované samply Kelis nebo urážlivou frázi, kterou si veřejnost spojuje s mozkovou obrnou.

V playlistu Velkých čísel tentokrát nechyběl třeba americko-jamajský reggae zpěvák Sean Kingston v rámci historického okénka, s kterým se Annabelle s Filipem vrátili o patnáct let zpět. Zazněl také skotský DJ, producent a zpěvák Calvin Harris, který vydal pokračování úspěšné desky Funk Wav Bounces. Na Volume 2 s kvalitou hvězdného obsazení na featech rozhodně neklesl.

Kdo se svým názvem desky překonal komplexnost perfektně nazvaného High School Musical: The Musical: The Series? A jak zní španělský (a méně drsný) Luca Brassi10x? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.