Blockbusterové desky roku 2022? Uměle ostařený The Weeknd, trpělivá SZA i comeback Kendricka Lamara

6. leden 2022

V prvním týdnu roku 22 v žebříčcích dál dominují vánoční písně. V Americe je to Mariah Carey s All I Want For Christmas Is You, v Británii zase Ed Sheeran a Elton John s novinkou Merry Christmas. Z playlistových hitparád na streamovacích službách to vypadá, že zkraje roku 2022 je hlad po tanečních písních, ve Velkých číslech tak zaznělo třeba dívčí duo Let’s Eat Grandma, které zbrojí na novou desku, nebo silně nepovedená spolupráce mezi Katy Perry a DJem a producentem Alesso.

Právě připravované desky letošního roku byly pro Annabelle s Filipem hlavním tématem. Se stanoveným datem vydání překvapil The Weeknd, který svou pátou studiovku Dawn FM s celými šestnácti tracky, velmi zvláštním album coverem a zatím nepochopenou hostovačkou Jima Carreyho, vydá už tento pátek. The Weeknd se v poslední době také hojně objevoval na featech, dalším příkladem toho je čerstvý banger Tears In The Club britské hudebnice FKA Twigs. Ta mezi bedlivě očekávané releasy letoška zajisté patří.

Velké neštěstí představuje pro Filipa skutečnost, že s novou deskou v roce 2022 přijde i Machine Gun Kelly, Annabelle zase vůbec nezajímají alba od Amen Dunes a Westermana, kterých se nemůže dočkat Filip. S blížícími se Grammy Justin Bieber nově drží pozoruhodný rekord, díky skladbě Peaches je kvůli novým pravidlům nominovaných hned jedenáct songwriterů. V prvním dílu Velkých čísel letoška došlo i na dva domácí tracky. O povedené rapové novinky se postaral all-star tým brněnské crew Rychlí kluci i Nik Tendo ze stáje Milion+.

Ke kterému tracku si Filip vybudoval nenávist v souvislosti s rozchodem? Měl vršek kostýmu Miley Cyrus na oslavách nového roku prostě jen slabý moment, nebo to bylo nahrané, jak tvrdí Annabelle? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.