Bourání s Tomášem Celiznou

23. prosinec 2009

Pozvání do 43. dílu Bourání přijal grafický a webový designér Tomáš Celizna. Rozhovor se točil okolo studia v USA (Yale) a životě v San Franciscu a New Yorku. O přesunu do Amsterdamu.

O webových stránkách pro Fakultu architektury ČVUT, A69 architekti, Laboratoř Petra Babáka. O mezioborové spolupráci. O nových technologiích a jejich vlivu na vlastní práci. O plánech a ambicích.

Tomáš Celizna (1977) je grafický designer.

V letech 2001 až 2005 působil společně s Petrem Knoblochem v Praze pod hlavičkou dgú. Mezi klienty jejich design studia patřili mezi jinými A69 architekti, Moravská galerie v Brně nebo Uměleckoprůmyslové museum v Praze.

V letech 2005–06 a 2008–09 byl designerem ve firmě Method Inc., nejprve v San Franciscu a poté v New Yorku. V Method pracoval mezi jinými na interaktivních projektech pro Autodesk, CNN nebo Google.

Prostřednictvím Fulbrightova stipendia (2006) absolvoval postgraduální studium grafického designu na Yale University School of Art v New Haven (2008).

V současné době žije a pracuje jako nezávislý designer v Amsterdamu. Poslední aktivity zahrnují práci pro Fakultu Architektury ČVUT v Praze, Graduate School of Design Harvard University v Cambridge, OASE Journal v Rotterdamu, Royal Academy of Art v Hágu a Sandberg Instituut v Amsterdamu.

Od roku 2011 působí jako lektor grafického designu na Gerrit Rietveld Academie v Amsterdamu. Od téhož roku je členem organizačního výboru Mezinárodního Bienále grafického designu Brno.

Související odkaz:
www.tomasc.net

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.