Bratranec z Moldavska mu pustil 50 Centa a už to bylo. Brněnský rapper Calin plní první místa hitparád

24. březen 2022

Brněnský zpěvák a rapper s moldavskými kořeny Calin má venku novou desku POPSTAR, která s přehledem plní první místa tuzemských streamingových žebříčků. Člen brněnské crew Rychlí kluci a labelu Mike ROFT zavítal do Velkých čísel, aby o svém barevném, melodickém, tanečním a téměř výhradně popovém albu povyprávěl. Rozpovídal se nicméně také o svých začátcích, vztahu k žebříčkovému popu nebo o tom, jestli během svého aktuálně zrychleného života dokáže někdy zpomalit.

„Baví mě to sledovat, baví mě to dělat. Baví mě, jak to roste. Je to super,“ říká Calin ke svému vztahu k hitparádám. Jeho doposud nejstreamovanější track je Praha/Vídeň – místo na čerstvé desce POPSTAR přitom původně vůbec neměl jisté. „Nechtěl jsem ho vydat, protože mě nebavil. Naštěstí mě donutil D.Kop,“ vysvětluje a posílá shoutout dvornímu producentovi Rychlých kluků Davidu Kopovi. „Vznikl jako první a vlastně s tím singlem.“

„Měl jsem vidinu toho, že chci něco tvořit. Jeden den jsem prostě došel za tátou a říkám: ‚no, už nebudu dělat judo.‘ A on mě málem zabil,“ vypráví vášnivý sportovec a fanoušek kontaktních sportů Calin o svém rozhodnutí naplno se věnovat hudbě. „Předtím, než jsem dělal ten styl, co dělám teď, tak jsem chtěl zpívat věci jako Ed Sheeran. Ed Sheeran byl můj velkej role model v tý době,“ říká. Jako zlomový moment popisuje, když mu bratranec z Moldavska pustil 50 Centův track Many Men.

Věděl Calin, že je součástí článku o Moldávii na Wikipedii? Které hudební vlivy mu předali rodiče? A ovlivňují reakce jeho fanoušků to, jakou hudbu vydá příště? Pusťte si speciál Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.