Britové na špici hitparád: hvězdný Dave, neúnavní Glass Animals a sympoš Rex Orange County

17. březen 2022

Britská parta Glass Animals s multitalentovaným frontmanem Davem Bayleym v čele (pomáhal například s čerstvým singlem Florence + The Machine) už se zasmrádlým trackem Heat Waves nemá kam stoupat. Kapela s ním pokořila jak americký singlový, tak i oba globálně měřené žebříčky. Těší se však z rekordně dlouhého stoupání. Do historie se opět zapsala i Dua Lipa, která je díky hitu Levitating ženou s nejdelším pobytem v hitparádě Billboard Hot 100. Kdo zamíchal tuzemskými žebříčky?

V české hitparádě IFPI se na vrchol albového žebříčku vyhoupli Yzomandias a NobodyListen s mixtapem J. Eden E-Gen. Na streamech teď dominuje většina materiálu z nové desky zpěváka a rappera Calina z brněnské crew Rychlí kluci. Popstar je barvitou kolekcí instrumentálů, které se nebojí žánrové rozkročenosti, což Annabelle s Filipem ocenili. Na albu dokonce figuruje i Annabellin příťa fiedlerski. Moderátoři Velkých čísel debatovali třeba o tom, zda je Calin v pozici, kdy se může nazývat hvězdou popu.

Výrazný prostor si tentokrát vysloužila i britská jména. Londýnská rapová superstar Dave navázal na úspěch své druhé studiovky masivním No. 1 singlem Starlight a Annabelle s Filipem řešili, zda jsou z něj tak trochu starstruck, anebo si podle nich nezaslouží hype, který ho doprovází. S poutavým klipovým příběhem maňásků palečků přišel mladý sympaťák Rex Orange County, který s albem, které údajně vzniklo během spontánní dovolené v Amsterdamu, vévodí britskému albovému žebříčku.

Letěli by Annabelle s Filipem do vesmíru jako Pete Davidson? Kterému podlému PR Annabelle podlehla? A čí track by měl Filip nerad v hlavě? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.