Britské vydavatelství Dubmission Records slaví 21 let kompilací Twenty One A.D.

Dubmission Records je londýnský label, který v roce 1996 s několika přáteli založil Crazy Balhead. 21. října 2016 mu vychází album s jednadvaceti skladbami projektů, které formovaly směřování tohoto pozoruhodného vydavatelství. Superkompilaci plnou charakteristického elektronického dubu s hlubokými přesahy do světa psytrance můžete podpořit na oficiálním bandcampu Dubmission Records.

Kromě skladeb australských a novozélandských projektů Deep Fried Dub, Pitch Black a Salmonella Dub zde najdete exkluzivní útvary Etherealites, OmDub, Akasha Experience, Dubsalon nebo Dreadlock Tales. S Dubmission Records slaví i několik raritních klenotů. Mezi ty nejzářivější určitě patří superkapela z ostrova Aotearoa Nga Tae. Kapela, v jejímž středu stojí renesanční persona Paddy Free, se na kompilaci prezentuje sedmiminutovou magickou hymnou Whanau Puhi. A právě na ní se podílí i stále velmi aktivní odborník na tradiční hudební nástroje kmene Maori Nga Taonga Puoro Richard Nunns.

Nunns je dodnes považován za jednoho z nejpozoruhodnějších hudebníků Nového Zélandu. Zdatně mu sekunduje i jeho pilný žák Horomona Horo. Dokonalý hráč Taonga Puoro a člověk s globální vizí se téměř deset let věnuje různým workshopům a jeho performance jsou k vidění po celém světě. Čtveřici doplňuje studentka divadelní fakulty Toi Whakaari Waimihi Hotere. Vokalistka v projektu Nga Tae symbolizuje bájnou mytologickou bytost Taniwha, podle pověstí žijící v tmavých túních, hlubokých řekách nebo temných jeskyních.

Výroční superkompilace Twenty One A.D. je prostě plná inspirativních útvarů a my londýnskému labelu Dubmission Records přejeme dalších jednadvacet let na scéně.

Playlist:

Mr. Zebre – They Use To feat Dan I // Rootical Attack
Mr. Zebre – They Use To Dub // Rootical Attack
Deep Fried Dub – 21 Submerged // Dubmisssion Records
Akasha Experience – Jartishus // Dubmisssion Records
OmDub – Event Horizon // Dubmisssion Records
Dubsalon – Space Warrior // Dubmisssion Records
Salmonella Dub v Orbital Dub – Projector Mix // Dubmisssion Records
Pitch Black – Filtered Senses // Dubmisssion Records
Nga Tae – Whanau Puhi - Paddy Free Dub // Dubmisssion Records
mcthfg – Skin the Color of the Ocean // Dubmisssion Records
Vaccuum Science – Don Dada // Dubmisssion Records
Material – Seven Souls – Tim Simenon Mix // M.O.D. Technologies
Material – Soul Killer – Remote Control Mix // M.O.D. Technologies
Hideo Yamaki & Bill Laswell – Ankoku Kaiju // M.O.D. Technologies

autor: Jakub Johánek
Spustit audio