Brutální vedro chce být generační výpověď. Ze zapoceného debutu vám knoflík u poklopce asi neupadne

1. září 2023

Nový díl Čelistí je věnovaný hlavně sportu, který Tonda nenávidí. Právě pro něj je ale určená třetí sezóna seriálu Neslýchané, protože ukazuje, jakými všemožnými problémy je profesionální sport prolezlý. Alešovi z českého filmového debutu Brutální vedro zase vyschlo v hrdle tak, že ho překřtil na Brutální vědro.

„Ten film je sympatický v tom, že je to takový neokázalý generační debut, jehož hrdinou je obyčejný mladý zevlák, který se tím dějem spíš jen tak potácí,“ komentuje Tonda film Brutální vedro, zatímco oknem ve studiu už vyhlíží úlomek slunce, který se blíží k zemi. Alešovi ale pro film Alberta Hospodářského žádné slunce v duši nezbylo: „Já jsem většinu času měl pocit, že jde o nezáměrnou parodii na něco, co neznám. Smál jsem se dost, ale asi na špatných místech.“ Vítek si nemyslí nic, protože mu během vstupu praskl knoflík u poklopce.

Je série Neslýchané Problémové dítě dokumentaristiky, které odhaluje Síň hanby profesionálního sportu? Zahlédl Aleš někdy Hvězdy v poledne? Stal se z Vítka celoživotní Rozehrávač? Kolik lidí zabil náruživý hráč hry Gran Turismo Tonda při svém prvním závodu ve skutečné formuli? A přijde po letním světle opravdu noc? Čelisti – pívo vepřo knedlo zelo pro vaše uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.