Byl jsem týpek z korporátu, co sprintuje, říká stand-up komik a spisovatel Jiří Charvát

5. červen 2022

Stand-up komik, performer a spisovatel Jiří Charvát byl dle svých slov uhoněným týpkem z korporátu s egem, který potřebuje pořád něco dokazovat. Jenže do jeho života přišlo hned několik velkých změn, které ho vythrly ze zajetých kolejí.  V novém díle Pochlap se promlouvá o své práci, partnerském životě i slam poetry. 

Byl jsem ten uhoněnej týpek s egem, co potřebuje pořád něco dokazovat. Po výpovědi z práce se mi čas roztekl do neforemného blobu, jeden stand-up jsem pak psal dva měsíce. Až díky mobilní aplikaci jsem si zpátky vybudoval režim, který ve svém životě potřebuju, popisuje třicetiosmiletý dvojnásobný vítěz ČR ve slam poetry.

Jak se Jirka dostal k psaní textů a copywritingu? Jako dítě jsem měl astma a strávil jsem dva měsíce na ozdravném pobytě bez rodičů. Byl to traumatizující zážitek. S rodiči jsme si psali dopisy, což mě hodně přivedlo k psanému slovu a to pak vedlo i k mému studiu na žurnalistice a následně copywritingu.

Baví se Jiří se svým tátou o emocích? Napřímo ne, ale sem tam to do našich konverzací prosákne. Říkal mi například, že prý plakal na koncertu Adele. Nejspíš proto, že plakali i lidé kolem, směje se.  

Co Jiří dělá, když se cítí na dně? Jak se podle něj dá odpoutat od každodenního kolotoče? Kdo je jeho vzor? A píše ještě někdy reklamní texty? Poslechněte si Pochlap se s Jiřím Charvátem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.