Bývalý pošťák je díky TikToku na vrcholu hitparád. Není divu, album už dokáže nahrát i nenarozené dítě

4. únor 2021

Před 20 lety vedl žebříček Billboard Hot 100 Shaggyho track It Wasn’t Me – jeho vydání ale vůbec nebylo jednoduché. Poté co se rozloučil s labelem, track mísící reggae a pop mu nikdo nechtěl podpořit. Nakonec s ním ale pomohl vydláždit cestu pro pokračovatele tohoto žánrového crossoveru. Za toto připomenutí by byla ráda máma Annabelle, dokud by nezjistila, že text písně radí, jak se vypořádat s tím, když vás partner přistihne při nevěře – popřít všechno!

Post tahouna týdne si vysloužil BRS Kash, vycházející atlantský rapper, jehož hit Throat Baby se dočkal remixu s hostovačkami od DaBaby a City Girls. Nová, ještě sprostější verze tracku byla doplněna o videoklip, ve kterém nechybí třeba falické letadlo nebo snowboarding uvnitř něčí pusy.

S jedním z nejupřímnějších tracků přišel Yzomandias, který aktuálně boduje v trendech na českém YouTube – v top 3 se drží hned dva klipy z produkce Milion+. Novinka Rodinnej typ se objevila na rozšířené verzi desky Prozyum a dokazuje na ní, že mu nedělá problém ani intimní storytelling.

Moderátoři Velkých čísel si posvítili na beef mezi zpěvačkami Sabrinou Carpenter a Olivií Rodrigo, které společně s Joshuou Bassettem – low-budgetovou verzí Shawna Mendese – tvoří problematický milostný trojúhelník. Novinka Skin, zdá se, přímo odkazuje na Oliviin megahit Drivers License.

S velkým nadhledem na všechno nahlíží britský rapper Fredo, který se svou uhlazenou a vyspělou flow vykazuje velká čísla jak v Británii, tak i v Americe. Korunu všemu nasadil 26letý Skot Nathan Evans. Ještě donedávna se živil jako pošťák, teď se ale šikovně svezl po tiktokovém trendu tzv. sea shanties (námořnických písní) a se skladbou Wellerman teď boduje na UK Singles Chartu.

Mohou námořnické písně vystrnadit Olivii Rodrigo z hitparád? Kolika kamarádům už Yzomandias zaplatil nájem? A proč Filipa děsí postavičky z modelíny? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.