Čelisti: Plazmatická expanze v Los Angeles

1. březen 2012

Město andělů, studio plné ďáblů, nepovolený plazmatický doping a doznívající vůně koňského salámu: souřadnice oscarového speciálu Čelistí.

Jakožto známí nonkonformisté, povaleči a spáči strávili Vít a Aleš noc z neděle na pondělí v kanalizaci svého podvědomí, pročež jim uniklo lesklé pozlátko hvězdné noci showbyznysu – odvážné dekolty, dmoucí se bicepsy, větrem zapomnění rozfoukaný popel Kim Čong-Ila. Ještěže Kamil Fila bdí, kudy chodí a i oscarový ceremoniál sledoval okem bdělým a kritickým.

Vedle rozboru cen došlo i na kabinet kuriozit, cenu pro nejlepšího Dujardina, nominované voskové přešívky, defilé partyzánů korektnosti a krystalickou konzervativnost slavnostního večera. Není pochyb o tom, že večer byl koncipovaný tak, aby se líbil kdejaké železné lady, která prožívá svůj státnický soumrak v pověstném The Fletcher Memorial Home. Jenže ani Železnou lady Čelisti neviděli (Vít proto, že mu nahání hrůzu, Aleš proto, že zrovna hrál s kamarády na Abbu). Oh, Maggie, what have we done? Ještěže nám Kamil vysvětlil, že Oscarem oceněná biografie se moc nevyplatí z jakéhokoli ideového hlediska.

02573676.png

Další díl se neuskuteční, neboť s Markem Wahlbergem rukujeme k námořním tuleňům. Nezahynem od práce, nezajdeme bídou, nezalknem se v oprátce, zhynem syPhyllidou (Loyod). Mamma Mia!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka