Čelisti: Zachraňte hladový koňský salám!

23. únor 2012

Od doby, co je zakázáno do koňského salámu používat kýtu z lipicána, jeho kvalita až nestoudně poklesla. Následkem je rostoucí hlad. Čelisti: jediný masný výrobek bez přídavku žokejů!

Když se chce, jde to i bez Váni. Vlastně Daniela, který s podezřením na dvojitou mononukleózu (tzv. stereonukleózu) ulehl v křečích pod peřinu a nemohl nám tudíž objasnit, zda tuto chorobu chytil skutečně od Spielbergova Válečného koně. Maďarská vláda nám však vzápětí letákovou kampaní objasnila, že bacily přenáší Jen vítr. Vítěz velké ceny poroty letošního Berlinale z dílny nedávného hosta Čelistí Benedeka Fliegaufa tvořil jen takový malý špíček v sojovém novinkovém bloku, kde se vedle otrlých a i neotrlých festivalů přetřásaly naratologické limity Willa Smithe a poradní schopnosti Michaela Fassbendera.

I když princ Michael patří k černým koňům Čelistí, aktuální díl měl jen jednoho krále – a nebyl jím Steven Spielberg, jehož Válečný kůň je dobrý tak leda do buřtů, ale jeho skoro jmenovec Steve McQueen. Nad Hladem z roku 2008 kapala slina svorně Vítovi i Alešovi, u Stevova nového filmu Stud došlo na lehce nestoudný nesoulad. Tak si můžete vybrat. Buď je to strhující a nepříjemný pohled do soukromí sexuálně závislého šviháka, potažmo do kuchyně současné západní civilizace, nebo je to nepříliš strhující a krapet přešlechtěný krasavec, z nějž jen občas vysvitne McQueenova režijní genialita.

02565508.png

Ještěže Roman Horký z Kamelotu podobná dilemata neřeší a pomocí strunné magie zachraňuje koně, po nichž Vít tak ošklivě švihal bičem. Romanovi i Stevenovi se omlouváme, měli by si ale kluci častěji dělat společné táboráky. On by Stevena ten jeho trampský sentiment přešel s prvním ranním rumem!

Příští Čelisti ve znamení Oscarů se speciálním hostem. Tavit se bude i pekelná Maggie.
Čelisti – zaťatá levice showbyznysu…

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka