Cesta Pekelných satanů neskončila, s Ventolinem o temnějších stránkách (jeho) hudby

3. listopad 2021

„Rozhodně to mělo velký vliv na spoustu věcí,“ říká Ventolin o úspěchu své druhé desky Vitajte, na které najdeme i hitovou Disco Science. „Jsem rád, že se mi ta písnička tak povedla, a nijak mě to nepronásleduje,“ dodává ke svému největšímu hitu, díky němuž rozdává podpisy i při dovolené u moře. „Tahle deska je ale rozmanitější,“ doplňuje o aktuálním albu Dneska se vyčasilo.

Album představuje Ventolina v rozjímavější poloze, na desce se často obrací do přírody. „Jestli chceš něco objevit, neboj se ztratit,“ zpívá na ní a v Modelářích se rozpovídal mimo jiné o tom, s jakou vervou se pouští na neprobádaná hudební pole nejen coby posluchač.

Kurátorovaný playlist tak protentokrát postavil na temnější hudbě, kterou poslouchal nejen v dobách, kdy četl povídkové soubory jako Stráž u mrtvého a toužil překládat H. P. Lovecrafta.

Pražské křty alba Dneska se vyčasilo proběhnou 10. a 11. listopadu ve smíchovském klubu MeetFactory, kde Ventolina podpoří mimo jiné RSS Boys a taky jen zřídkakdy vystupující Dva.

Proč mají Ventolinovy písničky jednoslovné názvy? A je rád, když do jeho tvůrčího vstupu promlouvají hlasy zvenčí? Ventolin v Modelářích představuje oblíbenou hudbu od Sisters of Mercy, Miss Represented i Sleaford Mods.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka