Cestománie do země vycházejícího slunce & plná pánev rýže a trapu. Asijský rapový speciál je tu

16. červenec 2021

V dalším geografickém rapovém průzkumu jsme nahlédli na asijský kontinent, kde figurují jména jako korejská Lil Cherry, japonský JP THE WAVY nebo výrazné uskupení BAD HOP. K tomu vám samozřejmě servírujeme aktuální novinky a témata ze světa tuzemského rapu.

Po mnoha geografických speciálech přišel čas na dlouho avizovaný asijský kontinent. Ten se v posledních letech stává čím dál větším hráčem na světové rapové scéně a nespočet jmen odtud už právem rezonuje v globálních playlistech. V našem prvním náhledu se za nimi podíváme do Japonska, Koreje a Číny.

Japonsko má mnoho výrazných interpretů a uskupení: tím největším z nich je aktuálně parta BAD HOP, která se skládá z mnoha členů. Jména jako YDIZZY, JP THE WAVY, Tiji Jojo nebo Vingo stojí za prozkoumání jak na skupinových deskách, tak na autorských mixtapech.

S podobnou kadencí se derou na světlo také alba z korejské produkce mladých raperů a raperek. Jednou z největších nastupujících hvězd je pětadvacetiletá Lil Cherry. Ta vydala společně se svým kolegou jménem GOLDBUUDA nespočet mixtapů a desek, které jsou zároveň současné i experimentální.

Co se stalo za rapovou katarzi v tuzemském rybníku? Co má společného K-pop a rap v Koreji? Jak by zněl Travis Scott, kdyby žil v Kawasaki? A co na to japonský Yzzer? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.