Challenge Europe: ochrana klimatu

4. únor 2011

V Národní technické knihovně běží výstava Inspirujte se! Jde o prezentaci vybraných nápadů souvisejících se změnou klimatu a realizovaných mladými lidmi z celé Evropy.

Challenge Europe je tříletý projekt British Council, ve kterém se spojila skupina mladých lidí - tzv. Advokátů klimatu - aby se pokusili snížit emise oxidu uhličitého (CO2) a ovlivnili tak probíhající změny klimatu. Společně vymýšleli praktické projekty zaměřené na redukci emisí CO2. Hostkou Odpolední session mezi 15. a 16. hodinou byla manažerka projektu Jana Hecová a spolu s ní advokáti klimatu - autoři českých projektů - Magda Šimonová a Petr Vogel.

Od roku 2008 více než 600 Advokátů klimatu z 18 evropských zemí uskutečnilo přes stovku projektů zaměřených na vzdělávání, dopravu, bydlení, zemědělství, energetiku i obchod s cílem zlepšit povědomí veřejnosti o ekologii a zároveň lidi povzbudit, aby se sami aktivně zapojili.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.