Chceme košický Drag Race! Radio Wave oslavilo šestnáctiny s RuPaulem a plastikami

15. leden 2022

A je to tady – macatý speciál Čelistí, který praská ve švech dlouho opomíjenými dragovými novinkami! Jaký pěkný dárek by si přítomní dragoví maniaci, tedy Aleš s Tondou i jejich čestný host Šárka Gmiterková, přáli dostat, kdyby podobně jako Radio Wave zrovna oslavili 16. narozeniny?

„Už aby byl slovenskej nebo aspoň federální československej Drag Race,“ fantazíruje Aleš. „Košickej!“ nebojí se toho Tonda. „Ten by byl masivní,“ souhlasí znalkyně Šárka. Takže je rozhodnuto.

Čelisti oslavily 16. narozeniny Radia Wave dragem

Mezitím, než RuPaul schválí Luník 9 jako nové castové místo, se ale všichni musíme spokojit například s britským Drag Racem, který má za sebou 3. sezónu. „O prvních dvou jste básnili intenzivně a trojkou jsem v žádným případě nebyl zklamanej,“ láká všechny opozdilce Aleš, zatímco Šárka detailně popisuje plastikovou vypolstrovanost i ušatost vítězky, jejíž jméno se samozřejmě dozvíte v audiu.

„Díky Bohu tady nebyl žádnej dětskej drag jako v All Stars šestce. Já tvrdím, že drag dětem do rukou nepatří,“ dodává ještě, co ji na britské trojce potěšilo. A Tonda ihned pohotově tasí moudro: „Je vhodné, aby děti přicházely do styku s drag queens? Ne, protože to jsou velmi křehké bytosti a děti by je mohly poškodit. Děti jsou agresivní a zlý,“ šíří osvětu dragový srdcař, který se během vysílání rozhodl přejmenovat vlastního synka na Slunce Seno Tesař.

Přejmenuje Tonda svého potomka za trest, že je dítě, nebo ho k tomu vedou jiné ambice? Jak by Dušan Klein zrežíroval Drag Race? Které queen patří vítězství 3. sezóny britského RuPaul's Drag Racu, zaslouží si ho a jaké další prvenství v historii soutěže si připsala? Kdo je Magawa a proč kvůli ní pláče celá Apopo? Čím se prioritně zabývá losangeleská policie? Nechá si Aleš vypálit iniciály svého doktora do orgánů? Vypadá Šárka líp než Radio Wave? A jak to bude všechno dál? Dozvíte se jedině v Čelistech!

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Šárka Gmiterková , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.