Třináctá sezóna RuPaula? Absolutely! Drag je nezničitelný, těšte se na blázny, brusle i Michaela Kocába

30. duben 2021

Čelisti mají za sebou 13. sezónu RuPaul’s Drag Race a neváhají se s vámi podělit o zážitky v dragovém speciálu! Zatímco se Vítek dává doma dohromady ze smrti komisaře Moulina, řeší Aleš spolu s Tondou Tesařem a Šárkou Gmiterkovou zvěsti o novinkách, které čekají na fanoušky 14. sezóny. „Zaslechli jsme, že každá z epizod by měla být natáčena živě s tím, že diváci budou rozhodovat o tom, kdo sestoupí do Bottom 2,“ šokuje Šárka. Rozhodli tvůrci správně? A co na to Tonda?

„Mně se to nelíbí!“ ohrazuje se vinořský doktor dragových věd. „Já bych zachoval absolutismus – RuPaul je monarcha rozhodující o všem. A zavedl bych to všude!“ burácí nekompromisně a jeho rozhořčení neuchlácholí nejspíš ani zvěst, že do poroty RuPaul’s Drag Race Down Under zasedne spolu se svou sestrou Dannii také ikonická Kylie Minogue, a dokonce i režisér Taika Waititi.

A jak tedy dopadla ona netrpělivě očekávaná 13. sezóna? „RuPaul je nezničitelnej. Nedostane ho žádná pandemie a vždycky bude první, kdo znova rozjede produkci,“ smeká Šárka, kterou však lehce zklamalo zbytečné nastavování dokumentem o vyrovnávání se s dopady koronaviru. „Hodně to táhli soutěžící. Minule šlo o zápas perfekcionistů a o to, kdo trochu škobrtne a vypadne. Tady je to pestřejší, víc charismatickejch osobností,“ říká Tonda a pouští se s ostatními do hodnocení jednotlivých královen.

„Denali is my girl!“ provolává Šárka slávu své oblíbenkyni. „Prosimvás, já bych ráda připomněla, že to je queen, která v úvodním rozstřelu dělala lip sync na bruslích. Ne na podpatcích, ale na bruslích, znova to zopakuju. Tohle tady skutečně nikdy nebylo!“

„Utica Queen – sociopat série a člověk, na kterýho jsem byl středně alergickej od samýho začátku. Nemůžu jí ale upřít některý fenomenální outfity,“ vytahuje Aleš největšího cvoka 13. řady. „Umí ale krásně šít ze spacáku!“ nachází Tonda něco pěkného i na této nepříliš oblíbené soutěžící, která absolutně nezvládala humor.

A právě ten byl obrovskou předností jedné z největších favoritek – Gottmik, první full transgender drag queen. „Mně trochu připomínala Michaela Kocába, když byl nalíčenej. Takovej Pražskej výběr jsem tam viděl a líbilo se mi to,“ popisuje Tonda svou oblíbenkyni, která zaujala díky neuvěřitelným módním kreacím a především také dokonalou proměnou v Paris Hilton. Na celkový triumf to ale přesto nestačilo. Kdo nakonec vyhrál? A co si o tom myslí Čelisti? Poslechněte si celý dragový speciál!

Budeme snad jednou rozhodovat o tom, jaké songy se objeví v lip syncu? Co postrádala Trixie Mattel v aktuální sezóně amerického Drag Race? Jaké challenge se povedly a které naopak mohli tvůrci raději vypustit? A jak se daří dragu v Anglii? Kolik Šárka za svou kariéru letušky naspořila bobrů? Dostává Tonda zaplaceno za propagaci dragu, nebo naopak platí za to, že ho může propagovat? Kolik videokazet ukradla z půjčovny odvážná hyena Kamil Fila? A má Aleš radši vybuchující krokety, nebo šlehaná vejce?

RuPaul's Drag Race Česko, 1. sezóna
autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Šárka Gmiterková , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.