Spodky dolů, bitches! Novozélanďané čeří vody dragu jízlivostí a Taikou Waititim

24. září 2021

Knihovna dragového vědění je opět otevřena! Čelisti si do tradičního speciálu pozvaly Šárku Gmiterkovou, která přišla obnažit nejen své rupaulí znalosti a postřehy, ale také Alešovo a Tondovo pozadí. Podařilo se jí nakonec někoho ve studiu tzv. vyslíknout ze spoďárů? A chcete to vlastně vůbec vědět?

Hlavním tématem zatím ještě oblečených „dragologů“ byla tentokrát první série novozélandského RuPaul's Drag Race Down Under. „Je to nejzábavnější národní franšíza drag racu? Asi ne,“ odpovídá sama sobě Šárka i přesto, že se ve vysílání coby hostující porotce objevil její budoucí manžel Taika Waititi. „Není to ani nejvíc vyleštěná verze drag racu. Ale myslím, že je nejvíc ‚bitchy‘ – v dobrým slova smyslu,“ doplňuje.

Zatímco Šárka si přehlídku jízlivosti celkem užila, Tonda úplně nadšený nebyl. „Já mám rád, když jsou na sebe lidé hodní, a cokoli jiného mě znervózňuje. Přišlo mi to v pohodě až do chvíle, než se utvořila kolektivní nenávist vůči soutěžící Elektře Shock – talentované začátečnici, která se do světa dragu teprve vpravovala. Spiknutí, to už bylo na mě moc. Úplně jsem si vzpomněl na střední školu,“ popisuje Tonda své rozčarování.

Jaké kontroverze provázely novozélandskou dragovou show? Povedla se víc šestá sezona RuPaul's Drag Race All Stars? Přijel Šárku zachránit chrabrý hasič s kladkostrojem, když opilá spadla do řeky? Zalypsyncoval Aleš ve vysílání lépe Can't Get You Out Of My Head nebo Barbie Girl? Jaké boty nosí gorily a je Tonda větší pragmatik než šimpanz? V které části Brna nejvíc řádí šulinokaz? Vznikne na přání Čelistí midgetí franšíza RuPaula? A sundal nakonec někdo spodky? Poslechněte si celý dragový speciál a milujte lásku!

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související