Chytili nás do sonické kravaty! Vybíráme zahraniční novinky z DIY scény

21. červen 2024

Po horkých letních dnech přichází bouřky a po lokálních novinkách z nezávislého hudebního rybníčku jsme museli logicky zalovit v blízkém i vzdáleném sousedství. Špíním studiem se tak linuly hypnotické repetice, hutné jako pomalu se tetelící vzduch nad rozpáleným asfaltem, naředěné třaskavými punkovými hity.

V druhém zmiňovaném případě takto posloužila ukázka z nové desky Gurs původem z Bilbaa, svižný a melodický latino punk Generación Suicida a nebo američtí Witness. Ti v nás zároveň vyvolali otázku, jestli jejich brutální crasher crust s prvky stenche může předznamenávat nově nastupující punkový trend.

Na psylosynthovou klávesku zaklepal Steve von Till, člen Neurosis, který v převlečení za Harvestmana odjistil nedávno plánovanou sérii úplňkových nahrávek. Z novinek zavedených velikánů studiem i našima ušima silně zarezonovala mocná řadovka plná akustických zvuků A Thread, Silvered and Trembling od člena Coil Drew McDowalla. A aby toho nebylo málo, zažehli jsme i jednu poctivou krautrockovou dýmovnici.

Jaká z našich oblíbených interpretek trochu překvapivě otevřela Špínu? Kdo si trochu překvapivě střihl spolupráci se zpěvákem Iceage? Které kapele posloužil za název oblíbený chvat na zpacifikování protivníka? Jaké vibes tentokrát docestovali do Špíny z Austrálie? Proč je podle nás tvorba Drew McDowalla pořád svěží? A jak se nám líbí noví Full of Hell? Poslechněte si celou novinkovou Špínu ze záznamu!

Spustit audio

Související