Číselné úspěchy v hudbě roku 2021 si přivlastnili BTS, Olivia Rodrigo i Drake

31. prosinec 2021

V silvestrovském speciálu Velkých čísel nezbyl prostor ani na tradiční newsky. Až tak byl bilanční díl napěchovaný výraznými žebříčkovými tracky letoška. Zaznělo jich hned deset a v selekci Annabelle s Filipem neopomenuli třeba nejstreamovanějšího tuzemského interpreta Viktora Sheena, kajícnosti schopného mulleta Morgana Wallena nebo k-popové rekordmany BTS.

Právě oblíbený jihokorejský boyband má na kontě tolik číselných úspěchů, že by moderátorům Velkých čísel na jejich zohlednění nestačila ani celá šedesátiminutovka. Letošní tah na branku BTS potvrzuje třeba fakt, že vévodí výročnímu žebříčku magazínu Billboard, který zaznamenává globálně nejúspěšnější umělce exkludující Spojené státy.

Rok 2021 v číselném souboji paradoxně patřil také jménům, které ještě obdivuhodně profitují z loňských desek. Patří mezi ně Dua Lipa, jejíž mega hit Levitating se stal nejúspěšnějším letošním singlem amerického singlového žebříčku a The Weeknd, který postupně zbrojí na novou desku, ale úspěch jeho loňského alba After Hours se zdá neutuchající.

Který track zní ve Velkých číslech již potřetí, ale je k tomu dobrý důvod? Kdo měl letos pořádného smolíka? A má Drake podle Annabelle vkus? Pusťte si silvestrovský díl Velkých čísel!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.