Co děláš odpoledne? Koukám na Školu zlomených srdcí, říkali teenageři v devadesátkách

2. prosinec 2020

Potomci přistěhovalců na špatné střední byli hvězdami seriálu Škola zlomených srdcí, který v devadesátých letech milovali i české děti a náctiletí. Na rozdíl od vyumělkovaného světa Riverdale nebo Gossip Girl se Škola zlomených srdcí inspirovala hudebními i sportovními subkulturami, street artem nebo streetwearovou módou. Poslechněte si víc v podcastu Kompot!

„Český seriál pro mladé“ je skoro vymřelá kategorie. Důstojně ji ale oživil #martyisdead od MALL.TV. Minulý týden získal tento osmidílný počin o šikaně na základce mezinárodní cenu Emmy v kategorii krátkometrážní dílo. Bude mít seriál pokračování? Zjistíte v nové epizodě.

Callan Mulvey jako Drazic v legendárním seriálu Škola zlomených srdcí

Na Netflixu se od minulého týdne také objevilo všech sedm sezón Školy zlomených srdcí, díky němuž mají australské ženy narozené po roce 1980 údajně problém najít si stálého partnera. Všechny muže totiž srovnávají s krásným a tajemným bruslařem Drazicem, kterého hrál Callan Mulvey.

Co dělají hvězdy Heartbreak High dnes a jak seriál v devadesátých letech vznikal? Jaké další zahraniční seriály pro mladé jsme milovali? Zavzpomínejte si s Kompotem.

Účinkují ve Svatbě na první pohled herci? Proč The Weeknd ostrouhal při nominacích na Grammy? A jsou paparazzi fotky celebrit na balkonech za hranou, nebo je to, co dělají slavní na svých terasách, věc veřejná? Zeptali jsme se našich posluchačů. Sledujte Kompot na Facebooku i Instagramu a zúčastněte se našich anket!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.