Čokovoko navážno

6. duben 2011

Adéla a Zuzana přišly do studia Radia Wave jako správné stars se zpožděním a v černém. S druhou deskou Hudba už jsou ostřílenější a na aktuálním turné už je asi po koncertě nepotkáte zvracející na záchodech. Naučily se odmítat nápoje zadarmo a racionalita se vkrádá i do dalších okolností jejich Čokovoko tvorby.

Po hiphopových klasikách od Vanilly Ice přes Delinquent Habits a Streets, které tvořily hudební podklad na prvním albu Bestof!, sáhly po folkových a country kapelách, které pro ně mají lokální nebo příbuzenské souvislosti. Zajímala nás nejenom hudba na nové desce Hudba, ale i Čokovoko klipy, specifické kostýmy, tanec, rodinné souvislosti a další témata.

Brněnská dvojice Čokovoko, kterou tvoří studentka Adéla a streetworkerka Zuzana, hudebně vychází z hip hopu, ale řadit je do této škatulky není snadné. Jejich osobitá tvorba se opírá o syrovou ironii, přidrzlý smysl pro humor a mystifikaci. Neotřelá je i jejich pódiová prezentace. Komické taneční kreace i kostýmy jak vystřižené z nevkusného dokumentu o retro módě tvoří dohromady celek, který rozděluje posluchače striktně na jejich bezmezné obdivovatele a zapřisáhlé odpůrce. Jejich nová deska Hudba vyšla 1. dubna a aktuálně k ní jedou turné po Česku a Slovensku.

02283867.jpeg
autor: nikamay
Spustit audio