Čtyři skladby stačí, drahoušku! Temní Gospel of the Future hlásí návrat suverénní deskou

16. únor 2022

Když začali před třemi lety znovu koncertovat, byla to událost nejen pro fanoušky pomalé, hlasité a zatěžkané hudby. Už tehdy členové Gospel of the Future avizovali, že pracují i na nových skladbách. A ty se teď konečně dočkaly zhmotnění na novém albu Blowtorch Mankind. Tomu opět dominují silné riffy a autoritativní rytmika, do temnoty Gospel of the Future se ale začaly vkrádat i nové odstíny.

Album, které teď vychází na všech myslitelných nosičích, výtvarně doplňuje kresba Maralda van Haasterena, výtvarníka, který úzce spolupracuje s kapelami Baroness nebo Converge.

Aleš a Jirka z kapely Gospel of the Future

Zvučné je i jméno kmotra desky. Na brněnském koncertě ji totiž na konci dubna pokřtí Dave Curran, baskytarista jedinečných Unsane, který v Kabinetu múz vystoupí se svou novou kapelou Baratro.

„Dařily se nám koncerty, ale ani jedna nahrávka mě neuspokojuje,“ vzpomínal pár let nazpět bubeník Aleš na začátky kapely. Jak se to má s kapelou dnes? A jaké pocity mají z alba, které vyšlo celých dvanáct let po tom předchozím? Dozvíte se v rozhovoru.

Jak si rozumí špinavá hudba s čistou zkušebnou? Hostem Modelářů byla rytmická sekce kapely Gospel of the Future, Aleš a Jirka, jinak oba členové Repelent SS.

Spustit audio