Cukr je konečně slizký. Terra a Kewu vydávají první společné album!

1. červen 2023

Album Sugar Sleaze mělo původně vyjít už v minulém roce, ovšem jak se u podobně majestátních děl často stává, do cesty se připletly jisté překážky. O které šlo? Hostem aktuálního Flámu byla Terra, která pendluje mezi Berlínem a Prahou, a stejně jako v případě Kewua, i ona se na plnohodnotném autorském albu podílela vůbec poprvé. Sugar Sleaze vyšlo o půlnoci 1. června a Flám ho měl v předstihu!

Ve vysílání zazněl například také DJ GÄP s albovou novinkou MUTUAL CARE. Kewu od svého oblíbence vybral track Monta Em Mim, na němž se podílel i mexický producent JOÃO LAGRIMA DE OURO. Převládá v něm karnevalová atmosféra a s nastupující letní sezonou se dvojice moderátorů shoduje, že se jedná o adepta na banger léta.

Radost, jak už je zvykem, doprovází každý hudební release umělce, ale mnohdy se objevuje i nervozita. Terra, podle svých slov, začala nervozitu cítit týden před vydáním, protože ji došlo, že projekt, na kterém už nějaký ten pátek s Kewuem pracují, konečně někdo uslyší. A že se může objevit i negativní kritika. Na druhou stranu má radost z toho, že konečně bude mít plný set na živé vystoupení.

Jak je ve Flámu oblibou, Kewu ani Terra zvukově nedefinují svůj projekt a ani k němu nepřisuzují specifický žánr. Známky post-club music jsou zde patrné, ale i disco nebo jungle tvoří důležitou součást alba. Byl toto od začátku záměr?

Kewu k tvorbě Sugar Sleaze a dosažené kreativní svobodě říká, že si dával volnou ruku a nijak se neomezoval, protože věřil svým schopnostem a hudebnímu citu. Vize hratelnosti tracků v DJ setech podle něj také neomezovala kreativní proces, přesto ale zmiňuje, že drtivá většina tracků bude v nadcházejících DJ setech hrát velkou roli.

Dodatečný šmrc albu Sugar Sleaze přidali BoLs/sLoB společně s Nyia9 a Housewife9. Pro Steadyho se určitě jedná o jeden z nejpovedenějších releasů letoška.

Pomluvy na sociálních sítích? Kewuův první producentský projekt? A mělo být Sugar Sleaze původně vůbec album? To a mnoho více se dozvíte v nejnovější epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.