Dabérka Jana Mařasová: Želva je úžasný tvor

22. únor 2023

Ivana s Alešem si ve své dada rubrice Brambora s vejcem tentokrát povídali s herečkou a dabérkou Janou Mařasovou. Ta se hned na úvod svěřila se svým pozitivním vztahem k želvám, které považuje za úžasné tvory. „Přijde mi fascinující, jak mají ten krunýř… a kolik překážek s tím těžkým krunýřem dokážou překonat,“ vysvětlila důvody své lásky k těmto živočichům rodačka z Prahy.

V rozhovoru jsme zjistili také to, že Jana by se nikdy nechtěla stát tasemnicí a že má ráda kameny. Zajímalo nás ale také to, čeho se zpěvačka a jedna z předních českých dabérek štítí a co jako poslední vyhodila do odpadkového koše. Vyptávali jsme se i na to, co je podle ní nejhorší smrad na světě a dozvěděli jsme se, že zatímco koňská stáj jí přijde dobrá, přístřešek jiného druhu hospodářských zvířat moc nemusí. „Asi mi vadí prasečí chlívek,“ odpověděla na klíčovou otázku Jana.

V hudebním okénku jsme si pustili jednu z písniček, které Jana Mařasová nazpívala. Aleš vybral svůj oblíbený song Můj děda.

Jak se podle Aleše chovají při rozchodu lidé narození v různých znameních horoskopu? A jak se jmenují želvy, které Jana Mařasová chová? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a nebudete litovat.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.