Dekonstruovaný trap a report Kewua z letošního předávání cen Anděl

20. duben 2023

Francouzský DJ a producent Brodinski se už nějaký pátek věnuje trapovým produkcím. Do povědomí fanoušků se přitom nejprve zapsal s projektem Bromance, který byl zaměřený spíše na pařížskou avantgardní elektronickou hudbu (členy projektu byli třeba Gesaffelstein nebo Louisahhh). V současnosti se Brodinski věnuje produkcím pro undergroundové talenty a veze se na vlně atlantského trapu.

Nejnovější společný projekt s Modulawem a Lil Xellym nazvaný XRR Global přináší velmi temnou estetiku a mnohdy ještě temnější tématiku textů. Dvojici moderátorů se tento nový přístup velmi zamlouvá a těší se na další netradiční Brodinského a Modulawovy kolekce.

DJ Godfather vydává nové It’s Ghetto Tech EP, které určitě nebude chybět na žádném nadcházejícím hraní od Kewua. Subjective, James Davidson a Goldie vydávají album The Start of No Regret a Steady z něj vybírá Dassai Menace (The Virgil), konkrétně J Kenzo Remix. Nálož dubstepu je jistotou, proto doporučujeme kvalitní ozvučení a pohodlné sezení pro tento skvost.

Steady s Kewuem na závěr odhalují posledního, ale zároveň prvního mezinárodního hosta své akce BLAM!, která se bude konat 28. dubna. Tím není nikdo jiný než DJ Bempah, který se proslavil především svou úzkou spoluprací s britskou drillovou crew 67 a v poslední době i spoluprací s Digga D. Svou vlastní tvorbou se dostal i na projekty jako jsou Keep Hush, Just Jam nebo do nedávného londýnského takeoveru berlínského projektu HÖR.

Co se Kewuovi přihodilo na předávání cen Anděl? Jak se vlastně čte 58G? To a mnoho dalšího se dozvíte v nejnovější epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.