Deník Amoričky. Poslechněte si příběh o polyamorii, žárlivosti a panice z vážného vztahu

19. prosinec 2020

Může být člověk opravdu nadosmrti šťastný jen s jedním partnerem? Eva Srncová ve svém dokumentárním debutu zkoumá, jakou roli hraje ve volných vztazích žárlivost a jestli může fungovat polyamorie v manželství. Příběh o lásce, nejistotě a hledání vlastní cesty ke spokojenému vztahu vám na Radiu Wave nabízíme v rámci cyklu autorských dokumentů DokuVlna.

Eva si vše naplánovala: dokončí školu, napíše diplomku, udělá státnice a pak si najde práci. Potom svatba a dítě. Před rokem totiž potkala Lukáše a vypadá to, že by to konečně mohlo být ONO. Idylku ale naruší žárlivost a nejistota.

Eva a Lukáš

Sledujeme růžové začátky vztahu, které protne objev Lukášovy rozečtené knihy Na začátku byl sex. Eva s Lukášem otevírají první vážnou debatu o vztazích žen a mužů a o rozdílných přístupech k žárlivosti, vztahům a sexualitě.

Eva se rozhodne, že se poradí s těmi nejpovolanějšími v otázkách žárlivosti. S rekordérem navštíví členy české polyamorní komunity, kteří se s ní otevřeně baví o slastech a strastech života s více partnery. Jejich příběhy naznačují, že problémy s láskou a žárlivostí se nevyhýbají ani otevřeným vztahům.

Autorka: Eva Srncová
Zvukový mistr: Dominik Budil
Dramaturgická výpomoc: Lumír Košař

Jsou muži předurčeni k plození a svazky je skutečně jen svazují? Je monogamní partnerství bezútěšné moře zklamání? A patří vůbec žárlivost do 21. století? Poslechněte si audiodokument Deník Amoričky od Evy Srncové.

autor: Eva Srncová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.