Děti deště ve Špíně: Naše deska se může jmenovat třeba Koťátka v bytě nad řekou

30. srpen 2019

Pražská noiserocková kapela Děti deště byla ve Špíně naposled před čtyřmi lety. Od té doby se toho mnoho změnilo, právě vychází jejich třetí nahrávka, opět na nezávislém labelu Silver Rocket, a kapela nedávno obměnila post druhého kytaristy a do jejího středu se tak přidal Antonín. Logicky se tak stavili za námi do studia, aby shrnuli, co se stalo nového, co chystají v blízké budoucnosti, a především představit album ... v bytě nad řekou. 

Děti deště se na české scéně pohybují bezmála 20 let. Koncem léta jim vyšla třetí nahrávka, která vznikala v pražském studiu Ondřeje Ježka Jámor. Špinavý zvuk a hlučný noise rock patří k tomu, co Špína vždy s radostí vítá. A podobný byl i playlist, který si Děti deště přinesli s sebou. Mohli jsme tak porovnat, jak moc je znát ovlivnění britskou kapelou Part Chimp. 

Kromě jejich oblíbených kapel jsme probírali především to, jak se jim pracovalo na novince ... v bytě nad řekou i jestli je skladba Typizace, kterou můžete znát už ze 17 let staré kompilace Zwei Kessel Buntes, jakýmsi jistým rekapitulováním dosavadního fungování kapely. I jak se stalo, že druhého kytaristu, kterým byl ještě nedávno David z kapely Vole, nahradil nedávno Antonín. 

Nová nahrávka se měla původně jmenovat úplně jinak, nicméně jak kapela naznačila u nás ve studiu, název ... v bytě nad řekou je stále velmi variabilní, protože k desce se budou dát vybrat i speciální nálepky, které doplní, co se v tom bytě děje. Nebo kdo se v něm nachází. Kromě spousty různých možností se tam údajně mohou nalézat i například koťátka.

Kolik druhých kytaristů prošlo kapelou Děti deště za jejich téměř dvacetileté působení na scéně? Proč se jmenuje deska nakonec jinak? Jak se kapela těší na letošní ročník letního festivalu organizovaného jejich labelem Silver Rocket, tentokrát pod názvem Smrčník? A jak se zrychlilo tempo jejich práce? Poslechněte si celý rozhovor v aktuálním díle Špíny!

Playlist:

Děti deště – Rurální
Part Chimp – Trad
Lightning Bolt – Assassins
Děti deště – V bytě nad řekou
Unkilled Worker – Godspeed
Lyssa – Hostie
Swans – Oxygen
Děti deště - Tvrzení

 

Spustit audio