Digitální detox, výzva #2: Neodkládej to

5. červen 2018

Dalším z problémů spojených s digitálním přetížením je prokrastinace. Než se pustíme do nepříjemných úkolů, vždycky si najdeme chviličku na Instagram, na zprávy na Facebooku, na zlevněné boty na webu oblíbené značky a najednou je čas jít spát. Zkus proto dnes udělat jednu věc, kterou už dlouho odkládáš. A dej nám pak vědět, do čeho ses pustil/a!

S prokrastinací bojujeme odjakživa. Nekonečná nabídka rozptýlení na webu a sociálních sítích, na které vidíme ze svých chytrých telefonů, tento negativní vzorec chování dramaticky zesiluje. Po každém pohledu na notifikace na Facebooku se nám ale hůř soustředí. Počítače a telefony neustále odvádějí pozornost a najít si nerušenou čtvrthodinu na opětovné soustředění na daný úkol je kvůli příliš častému kontrolování telefonu těžký úkol. Prokrastinace ubírá na pocitech spokojenosti a štěstí a lidé sledováním sociálních sítí a dalších stránek ztrácejí i více než hodinu denně. Co děláte vy, když odkládáte nepříjemný úkol nebo rozhodnutí? Pusťte se do odkládaného úkolu hned teď a postavte se dnešní výzvě!

Zavolej nám ve středu 6. 6. od 8 do 10 hodin ráno do ranního vysílání na tel. 221 552 333 a řekni nám, jaký úkol už je za tebou. Nejzajímavější zkušenost odměníme digitálním DAB+ rádiem, na kterém můžete poslouchat Radio Wave!

Zapojte se i do dalších výzev Digitálního detoxu Radia Wave, které vyhlašujeme každý den až do pátku 8. června. Všechny výzvy, reportáže, rozhovory a informace o projektu najdete na wave.cz/detox. Přijďte také na event Digitálního detoxu v sobotu 9. 6. do pražských Kasáren Karlín, kde si můžete zahrát fotbal, plážový volejbal nebo stolní tenis, zacvičit si s Kamilem Filou a poslechnout si Opak Dissu, Please The Trees, Lazer Viking a další kapely a DJs. Více informací zde.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Související

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.