Digitální detox, výzva #5: Odpoj se!

8. červen 2018

Udělej si celodenní digitální detox. Vzkaž to přátelům na sociálních sítích, které používáš, a na den se od nich odpoj. A nepiš pak na Facebook, jaké to bylo. Místo toho přijď v sobotu 9. června do pražských Kasáren Karlín, zapoj se do sportovních a relaxačních aktivit, poslechni si přednášku o digitálním přetížení a užij si koncerty Opaku Dissu, Please The Trees a dalších kapel a DJs. Pokud to máš do Prahy daleko, zajdi na jednu ze sobotních akcí po celé republice!

Příliš časté používání sociálních sítí s sebou nese spoustu problémů, od nespavosti až po růst narcisismu a nedostatku empatie. Odpojení nebo alespoň omezení pobytu na webu a sociálních sítích, často přezdívané „digitální detox“, může mít naopak řadu pozitivních účinků, od zlepšení paměti a spánku přes posílení přátelských vztahů až po lepší držení těla. Co s tebou udělá alespoň jednodenní odpojení od sociálních sítí? Vyzkoušej si poslední výzvu Digitálního detoxu s Radiem Wave!

V sobotu 9. 6. vás v pražských Kasárnách Karlín už od 13 hodin čeká fotbalový turnaj, plážový volejbal, přednáška projektu replug.me o digitálním přetížení a hygieně, First Scratch Jonáše Strouhala, Bastl Instruments modular playground, lekce fitness s Kamilem Filou, letní kino a spousta dalších zážitků a aktivit. Těšit se můžeme i na koncerty Please The Trees, Opak Dissu a Lazer Viking a DJs NEORU, Mary C, Maceo, Bastl Instruments a Trevor Linde.

Pokud to máte do Prahy daleko, zkuste některé z našich sobotních kulturních tipů! V Brně se v okolí káznice na Cejlu koná pouliční festival Ghettofest, v Ostravě se můžete zastavit na Chee Chaak Festu v Provozu Hlubina nebo na Ostravské muzejní noci v galerii PLATO, v Praze, Plzni, Olomouci, Hradci Králové a Třebíči se běží pro Paměť národa a po celé republice se o víkendu otevírá 190 zahrad. Pro další tipy ze všech koutů Česka si stačí naladit náš denní proud On Air.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.