Divadlo Archa: Sólo pro Lu

29. únor 2012

Představení Sólo pro Lu od Jing Lu a Jany Svobodové vychází z životních příběhů čínské herečky, zpěvačky a tanečnice. Intimní příběh je v něm konfrontován s globálními otázkami dnešního světa a ambivalentním vztahem západní společnosti k Číně.

Hosty Odpolední session byli Ondřej Hrab a Jana Svobodová. Kromě představení jsme mluvili i o celkovém kontextu sociálního divadla v Arše i následujícím programu na této scéně.
Poslechněte si záznam živého vysílání!

Jing Lu se narodila ve Wuhanu v Číně, od roku 1997 žije v Praze. Zpěvu a v tanci se věnovala již od dětství. Od roku 2001, kdy účinkovala v "barokní čínérii" Marné tázání nebes (režie J.A.Pitínský), se objevuje v projektech Divadla Archa. Je zpěvačkou kapely Allstar Refjúdží Band a pracuje jako překladatelka, tlumočnice, lektorka čínštiny.

Jana Svobodová se ve své režijní práci zabývá projekty zaměřenými na spolupráci profesionálních umělců a představitelů specifických sociálních skupin. Spolu se spisovatelkou Hanou Andronikovou vytvořila představení Tanec přes plot (2008) a Šašci, špioni a prezidenti (2010). Je uměleckou vedoucí centra divadelního výzkumu Archa.Lab a skupiny Allstar Refjúdží Band.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio