Dny evropského filmu 2011

29. březen 2011

18. ročník festivalu Dny evropského filmu, který proběhne v pražských kinech Aero a Světozor od 14. do 21. dubna, a dále pak i v Brně a regionech, nabídne 40 současných filmů z více než 25 evropských zemí. Po loňském vzoru budou filmy rozděleny do sekcí nazvaných K věci, Národní liga a Best of, nicméně organizátoři tentokrát připravili i několik novinek.

V návaznosti na novou sekci Film & Music bude 16. dubna v kině Světozor uveden v rámci doprovodného programu i klenot rané české kinematografie, Erotikon Gustava Machatého (1929) s živým hudebním doprovodem v podání elektro-akustického uskupení Forma Live, pečlivě zachovávajícím původní atmosféru filmu. Skupina Forma Live tento hudební doprovod složila jako nový oficiální hudební soundtrack k dramatu Erotikon v rámci letošní putovní filmové přehlídky Projekt 100.

Sluší se dodat, že v rámci Dnů evropského filmu opět proběhnou dopolední projekce vybraných titulů pro střední školy a také seminář na téma Digitální věk kin aneb jak oslovit diváka v digitální éře, který se koná 15. dubna v kině Aero.

02296189.jpeg

O inovacích ve skladbě programu, tematickém propojení filmu a hudby i nejvýraznějších filmech letošního ročníku festivalu si povídal náš redaktor Aleš Stuchlý s dramaturgem Zdeňkem Blahou.

Spustit audio