Do dluhových pastí ženou existenční problémy, ne touha po dovolené a nové televizi, myslí si Daniel Hůle

19. květen 2022
Finančák

Dluhy dusí nejen jednotlivce, ale i celou společnost. Z jakých příčin se lidé nejčastěji do dluhů dostanou, proč si zdaleka nepůjčují jenom ti „nezodpovědní“ a kam se obrátit, když vám dluhy přerůstají přes hlavu?

Do Finančáku na téma dluhy si Iva Hadj Moussa a Richard Vrdlovec pozvali toho nejpovolanějšího – Daniel Hůle byl nedávno oceněn prestižní Cenou Františka Kriegla, kterou Nadace Charty 77 oceňuje občanskou statečnost. Hůle cenu získal právě za své aktivity v problematice exekučního a vymahačského byznysu. Mezi ně patří i takzvané Milostivé léto, díky kterému se desítky tisíc lidí mohly konečně vypořádat se svými závazky vůči veřejnoprávním institucím za výhodných podmínek, a to jednou provždy.

Daniel Hůle

Proč jsou podle Daniela Hůleho problémem především „staré“ dluhy, které si lidé nadělali ještě v dobách divokých půjček, než byla regulována legislativa a byl schválen zákon o spotřebitelském úvěru? A proč se domnívá, že za dluhy si dlužník nemůže sám z důvodu své finanční negramotnosti, jak si lidi často myslí? Poslouchejte Finančák s Ivou Hadj Moussou a Richardem Vrdlovcem.

autoři: Iva Hadj Moussa , Richard Vrdlovec
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.