Dog Bless You Records ve Špíně: Psina!

15. duben 2016

Po pauze způsobené změnou vysílacího schématu opět uhodila vaše oblíbená špinavá hodinka. V novém čase (v kalendáři kroužkujte poslední čtvrtky v měsíci, vždy 20-21:00) jsme pro vás do prvního letošního dílu připravili pěknou dávku hudebních úchylností. A všemu šéfoval pes.

Našimi hosty byli zástupci DIY labelu Dog Bless You Records: majitelka 51% podílu, osmiletá fenka Blondýnka, a její pomocník, dvounohý samec skrývající se za inkongito Mr.Nobody nebo Černej vořech. Šéfka toho moc nenamluvila, jelikož měla neustále v hubě svou oblíbenou hračku, ale z Vořecha jsme přes jeho zdánlivou tajemnost vytáhli mraky zajímavých věcí. Probrali jsme jeho zálibu ve výrobě a šíření toho, co tady podle něj chybí (tedy úchylna a punku), lásku k deskám s poselstvím a rukodělným výrobkům s osobitým příběhem. Poslechněte si, jaké neuvěřitelné kousky pro Dog Bless You Records vznikají – desky, ze kterých se vysypou konfety, desky, na kterých jsou jen texty a žádná hudba, download kódy zabalené do prázdných kazet. Desky s otisky psích tlap, desky natočené psy (tj. psingly nebo psinyly), desky veselé, desky nakrknuté – i, čtete dobře, nakrkané.

Hudební nálož byla tentokrát při vší špinavosti neortodoxně taneční – i to je způsob, jak tahle smečka bojuje proti temnotě a negativismu kolem. Špicujte slechy na Hot Nerds, Leg Lifters, Plack Blague, Fat G, Black Pus a vlastní produkci našich hostí. Do příště vás Pes opatruj!

autor: Robert Candra
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.