Drag king Rudy: Křížala má něco do sebe

16. únor 2022

V rubrice, která mistrně balancuje na hraně trapnosti a někdy i za ní, jsme tentokrát telefonovali Rudy Tauscher. Ta vystupuje jako drag king Rudy a hned nám to také na úvod vysvětlila. Rozhovor by se dal místy označit skoro až za experimentální, protože Ivana s Alešem špatně slyšeli její odpovědi, takže mleli páté přes deváté a jen občas něco k věci. To ale vůbec nevadilo, jelikož stejně zaznělo mnoho zajímavých skutečností.

V rozhovoru samozřejmě padly oblíbené dotazy kyklop versus kentaur nebo houska versus rohlík a také, zda by Rudy byla radši sušenou houbou, nebo sušeným jablkem. „Jabkem. Hlavně kvůli tomu názvu. Křížala má něco do sebe,“ má v této problematice jasno drag king. Zjistili jsme také, že Rudi hodně dá na horoskopy a že vykládá tarotové karty. „V životě mi pomohlo následovat astrologii,“ říká k tomu.

Do hudebního okénka tentokrát písničku vybrala místo Aleše Rudy a byla to skladba z roku 1985 The Whole Of The Moon od kapely The Waterboys. „Texty jsou hodně ze srdíčka,“ vysvětluje Rudi, proč má tuhle kapelu ráda.

Co Aleš doporučuje na (olympijské i jiné) kruhy pod očima? A jaké písmeno neumí Ivana vyslovit? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a zjistíte to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.